ULTIMES NOTICIES

 

 

Sortida 259 21 d’abril 2018 Presó de Busa - Santuari de Lord

Secció: 

Sortida 259 Dissabte 21 d’abril de 2.018

Presó de Busa - Santuari de Lord

(Sant Llorenç de Morunys - Solsonès)

Punt de Trobada : Rotonda Passeig de La Riera 07:00

Itinerari del Autocar : Teià – Sant Llorenç de Morunys distancia 150 Km. Temps 2 hores

1º Nivell – dificultat moderada/alta – 12 km. 650 metres desnivell

2º Nivell – dificultat fàcil/moderada – 9,5 Km. 350 metres desnivell.

Descripció:

09:15 - 1º Nivell -  Baixarem de l’autocar a Les Cases de Posada al costat de La Llosa de Cavall (alt.825 m.). Tot seguit pugem cap al Capolatell per la Casa Llobeta i Ermita de Sant Iscle. Seguim pujant suaument fins a La Balma de L’Areny (alt 1.200 mtr) . Segueix curta però forta pujada per la Rasa de L’Areny que ens porta al Bosc de Casa Vila (alt. 1300 mtr). Camí suau fins al Mirador de Capolat (alt. 1.351mtr). Impressionants vistes dels Llengots i  Els Bastets, formació geològica que es estudiada per geòlegs de tot el mon .Del Mirador seguirem cap a La presó de Busa o “Capolatell”. Es tracta d’un sector de La Serra que va quedar geològicament aïllat per una diàclasis de manera que sols es pot accedir a traves d’un pont (d’aquí que es fes servir de presó). La visita presenta un cert risc per estar travessat per alguns avencs de fins a 120 metres de fondària. La farem en petits grups de 5 o 6 per més seguretat. Qui no vulgui creuar el pont pot esperar-se dons retornarem cap al Mirador pel mateix camí. Del Mirador estant baixarem per la banda oposada a la pujada donant la volta per sota de les cingleres de Busa i del Capolatell. Es una baixada amb algunes pendents molt pronunciades ( entre el 20 i el 30%) . També tenim un pas delicat on mirarem de muntar una seguretat. A l’alçada de la ermita de Sant Iscle retrobem el camí de pujada i baixem altre cop fins al punt de partida.

09:30 – 2º Nivell -  Baixarem de l’autocar si es possible a la Ermita de Sant Serni (alt. 1045 mtr) i si no a la carretera d’accés a l’ermita. Esmorzarem i seguirem per una pista asfaltada fins al Coll de La Creu de Canalda on ens desviarem per l’antic camí de Solsona fins a recuperar un altre cop la pista asfaltada que porta al Santuari, son 3  km de pista asfaltada inevitables  per que no n’hi ha cap altre alternativa senzilla;   n'hi ha poca circulació però caldrà estar atents. Anem pujant molt suaument amb vistes espectaculars a la Cinglera de la Serra Llarga. Arribem al pàrquing del Santuari (alt. 1.074). Aquí per comptes de pujar per la Via normal, que es curta però esgotadora (100 metres de desnivell en 300 de distància), optarem per pujar pel Camí de Sant Jaume que fa el mateix desnivell però en el triple de distància i es més còmoda de fer. Santuari de Lord (alt. 1.189 mtr) magnifiques vistes al Pantà, La Serra del Verd, La Serra d’Encija i El Port del Compte. Baixarem desfent el camí i passant pel túnel de La Creu de Canalda.

Finals dels recorreguts previst sobre les 14 hores (hem de procurar sortir cap al restaurant a aquesta hora)

14:30 h dinar al restaurant “La Cantina” de Llinars

Aprox. 17:00 tornada cap a Teià    Arribada prevista 19:00 hores

Notes. Cal portar esmorzar, aigua, calçat de treking i roba adequada al temps i la pluja. Es recomana que cap participant tingui cap contradicció mèdica i/o física i tothom s’adapti al pas del grup i del guia.

Per participar a l’excursió cal tenir llicencia vigent de la FEEC o contractar-ne una temporal en el moment de la inscripció a la web

Inscripcions al link  https://www.inscripcions.cat/senderismeabril2018/formulari_inscripcio

Preu de l’excursió 35€. No socis +5€

Data màxima d’inscripció diumenge 15 d’abril

 

Data activitat: 
Dissabte, 21 Abril, 2018 (Tot el dia)

Calendari 2018

Entitats col·laboradores del CET